Zuiderwaterliniefestival

Ga mee op Veldtocht langs de grenzen van vrijheid! Ontdek met ons garnizoen de mooie straten en verhalen van Megen.

Luister naar verhalen over de historische gevangenpoort en over de heldhaftige tochten van gewone mensen. Want zonder strijd is er voor velen geen vrijheid. Een expeditie met muziek en theater op bijzondere locaties voor de hele familie. Over grenzen van toen en van nu, over oorlogen, over liefde, en over de verraders van de overkant. Ga mee op Veldtocht langs de grenzen van vrijheid!

ONLINE TICKETS

Wil je zeker zijn van een kaartje? Bestel dan hier je online ticket, print deze uit en neem het ticket mee naar de Veldtocht. Er kunnen maximaal 40 deelnemers mee per Veldtocht.

DUUR: 1,5 uur

START- EN VERKOOPPUNT

Start Acropolis, Broeder Everardusplein 1, Megen. Tickets kunnen – indien nog beschikbaar – op 24 juni gekocht worden in een kunstcaravan bij Acropolis (alleen contante betaling).

VERTREKTIJDEN

12.00,13.00,14.00,15.00,16.00,17.00 uur

IN SAMENWERKING MET:

Gemeente Oss, Platform Vrijetijd, TIM, De Muzelinck, Stichting Gemeenschapshuis Acropolis, Restaurant op de poort, Toneelvereniging Eendracht Maakt Macht uit Lith, De Natuurspeeltuin Megen, Camping de Maasakker, Stichting Thuis in Oss.

Meer informatie op: zuiderwaterliniefestival

 

Ook op 23 juni zijn er al activiteiten:

Muzelinck organiseert De Sprong, Zuiderwaterlinie Festival én Nacht van Muzelinck

 

Op 23 organiseert Muzelinck in de middag ‘De Sprong’ in Grave én treden er in de avond/nacht zo’n 500 deelnemers op tijdens de Nacht van Muzelinck.

Een dag later, op 24 juni, vindt voor de tweede keer het Zuiderwaterlinie Festival plaats in Megen en Ravenstein. Daar vinden theaterroutes plaats, vol muziek, theater en prachtige verhalen op bijzondere locaties. In Ravenstein zal cabaretier Mark van de Veerdonk op geheel eigen wijze de tocht openen met een verhaal over het Ravenstein van toen en nu. Deelname aan een theaterroute is geschikt voor het hele gezin, kosten: € 10,- p.p., kaarten verkrijgbaar via www.zuiderwaterliniefestival.nl.

De Sprong

Op zaterdag 23 juni 2018 springen tientallen parachutisten uit vliegtuigen die in formatie laag over de Zuiderwaterlinie vliegen. Zij landen op vijf verschillende locaties verspreid over Noord-Brabant. In Grave landen zij om 16.00 uur bij het Gemaal van Sasse (Mars en Wijthdijk 1 te Grave) en wacht hen een warm onthaal door burgemeesters Roolvink uit Grave, burgemeester Buijs uit Oss en het publiek. Terwijl de parachutisten naar beneden komen, speelt vanaf 15.00 uur het speciaal samengestelde Zuiderwaterlinie projectorkest onder leiding van dirigent Jan Gerrit Adema. De kwekerij Theaterproducties zal een spectaculaire performance op het water geven en er is meer muziek, toneel en kunst te beleven. Het programma in Grave duurt tot 18.00 uur en is vrij toegankelijk.

Nacht van Muzelinck

In de avond kunnen bezoekers naar Muzelinck in Oss gaan om nog veel meer kunst en cultuur te beleven tijdens de Nacht van Muzelinck. Vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers daar genieten van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Dit jaar is het thema ‘camping’. Er zijn zo’n 65 acts (door 500 deelnemers) die een grote variatie bieden aan optredens muziek, dans & theater op wel 7 podia. Dit jaar is de Nacht van Muzelinck, met dank aan de sponsoren, naar een hoger niveau getild. Zo staan er buiten op het gras kunstcaravans van ‘Tour d’artistique’, kleine musea op zich, én is dit kunstfestival dit jaar vrij toegankelijk voor publiek. De Nacht van Muzelinck vindt plaats bij Muzelinck, Raadhuislaan 18 in Oss. Er wordt tevens gebruik gemaakt van de foyer van De Lievekamp.

Zuiderwaterlinie Festival

Op 24 juni kan je mee op Veldtocht door Megen en Ravenstein. Vanaf 12.00 uur start er op beide locaties ieder uur een theaterroute. Het publiek mag genieten van prachtige optredens op bijzondere locaties. Kaarten zijn online verkrijgbaar (€ 10,- p.p.). De Sprong en het Zuiderwaterliniefestival is een provinciaal festival, vóór en door de bewoners van de betrokken gemeentes.