Geschiedenis

Ten noorden van Oss, nog net in de provincie Brabant, ligt, tussen de uiterwaarden van de Maas en het polderlandschap, het monumentale stadje Megen. Megen en omgeving hebben voldoende activiteiten te bieden die u kunt combineren met een bezoek aan Acropolis. Denk aan watersport, golfen of een stadswandeling door Megen of het nabij gelegen Ravenstein.

Kloosters

Megen kent een rijke geschiedenis die gekenmerkt wordt door de kloosters van de minderbroeders Franciscanen en de zusters Clarissen. In de oude stadskern ligt het imposante gemeenschapshuis “Acropolis”.

Gymnasium

Tot 1967 was in het gebouw het gymnasium gehuisvest. De paters waren er leraar en de studenten werden in kosthuizen ondergebracht bij de gewone burgerij. Van oudsher zijn religieuzen en de burgers binnen Megen hierdoor sterk met elkaar verbonden. Deze sfeer is in het huidige Megen nog steeds aanwezig.

Stichting Gemeenschapshuis Megen

Na sluiting van het gymnasium is de Stichting Gemeenschapshuis Megen opgericht. Deze stichting kreeg in 1969 het eigendom van het pand in handen. Hierdoor bleef het monumentale pand bewaard en kon het als gemeenschapshuis onderdak bieden aan veel verenigingen. In 1971 werd het gebouw omgedoopt in Acropolis.

Verbouwing 2012

De huidige eigenaar is wooncorporatie “Mooiland” uit Grave. In 2012 heeft een grote verbouwing plaatsgevonden waarbij het monumentale karakter van het gebouw niet uit het oog is verloren. Met die verbouwing is een modern en smaakvol ingericht eigentijds complex gecreëerd.