Reisverhalen (4)

‘Voor reislustigen en geïnteresseerden’

REISVERHALEN IN ACROPOLIS 2019

Vijf inspirerende avonden voor € 20,-.

Per lezing € 5,- inclusief kop koffie/thee en iets lekkers.

Reserveren is aan te raden. Stuur een mail aan kaartjes.acropolis@gmail.com

31 januari 2019, 19.30 uur

Reisverhalen uit duikgebieden door duikinstructeur Marjolein Hogendoorn

Wat als je een top baan, je huis en haard opzegt om iets van de wereld te mogen zien? Op vakantie gaan is een optie maar hoe dichtbij kun je komen als je een cultuur wilt aanschouwen en leren te respecteren als je even onderdeel mag zijn van dat dagelijks leven? En dat deed ik als reiziger, als vriend, de nieuwe buurvrouw, een loyale werknemer, als duik instructeur en als medemens, alleen en in vreemde & soms verre oorden.

Inmiddels heb ik in 8 verschillende landen gereisd en geleefd en ben ik tijdelijk onderdeel geweest van die gemeenschap.
Mijn verhaal gaat over zes van de acht landen waarin ik heb gewoond; Zuid Afrika, Mozambique, Griekenland, Sri Lanka, Egypte en Kroatië.

Ik heb veel plezier gehad, geleerd over liefde & hoop, armoede & trouw, vriendschap & gevaar maar ook over het gewone en het bijzondere in het dagelijkse leven van de mensen daar om me heen. Er zijn vriendschappen voor het leven gesloten en prachtige herinneringen opgeslagen.

Laat ik je meenemen in een avontuurlijk en soms erg spannend reisverhaal (over boven-zowel als onder water) van Azië naar Afrika, van het Midden-Oosten naar Europa.

 

7  februari 2019, 19.30 uur

India door Hans-Peter Bartels

Namaste! (Gegroet!) Bijna op de dag af een jaar geleden vertrok broeder Hans-Peter voor zes weken naar India. Hij neemt ons mee naar het land van de curry’s, de sari’s, de gurtha’s. Hij zag daar de fraaie en de minder fraaie kanten van het land met de op één na grootste bevolking ter wereld. Hij kwam, hij zag en sloot het land in zijn hart.