Reisverhalen (2)

‘Voor reislustigen en geïnteresseerden’

REISVERHALEN IN ACROPOLIS 2019

Vijf inspirerende avonden voor € 20,-.

Per lezing € 5,- inclusief kop koffie/thee en iets lekkers.

Reserveren is aan te raden. Stuur een mail aan kaartjes.acropolis@gmail.com

17 januari 2019, 19.30 uur

Spitsbergen door Gerard Faassen en Ton Cruijsen

Spitsbergen (ook wel Svalbard genoemd) is niet direct een gebied waar veel mensen naar toe gaan. Het ligt ver weg richting Noordpool en het is er niet bepaald warm. Toch zou menigeen daar stiekem wel een kijkje willen gaan nemen. Hoe is het om grote landijsmassa’s, ijsbergen en zee-ijs, maar ook steenachtige woeste landschappen  van nabij te zien? En hoe voelt het om oog in oog te staan met ijsberen en andere bijzondere dieren? Gerard Faassen uit Schaijk neemt u mee naar de bijna magische wereld van Spitsbergen.  Voorafgaande aan de film geeft Ton Cruijsen uit Reek enige geografische achtergrondinformatie over het land.

 

24 januari 2019, 19.30 uur

Australië door Joke van de Tillart, Judith Oost en Frans Versteegden

Deze avond verhalen Joke en Judith over hun reis van Sydney naar Alice Springs in de Outback (binnenlanden) van Australië, 4300 km met de camper in oktober/november 2017.We laten foto’s zien en worden geassisteerd door Frans Versteegden die al 5x door héél Australië heeft gereisd!

 

31 januari 2019, 19.30 uur

Reisverhalen uit duikgebieden door duikinstructeur Marjolein Hogendoorn

Wat als je een top baan, je huis en haard opzegt om iets van de wereld te mogen zien? Op vakantie gaan is een optie maar hoe dichtbij kun je komen als je een cultuur wilt aanschouwen en leren te respecteren als je even onderdeel mag zijn van dat dagelijks leven? En dat deed ik als reiziger, als vriend, de nieuwe buurvrouw, een loyale werknemer, als duik instructeur en als medemens, alleen en in vreemde & soms verre oorden.

Inmiddels heb ik in 8 verschillende landen gereisd en geleefd en ben ik tijdelijk onderdeel geweest van die gemeenschap.
Mijn verhaal gaat over zes van de acht landen waarin ik heb gewoond; Zuid Afrika, Mozambique, Griekenland, Sri Lanka, Egypte en Kroatië.

Ik heb veel plezier gehad, geleerd over liefde & hoop, armoede & trouw, vriendschap & gevaar maar ook over het gewone en het bijzondere in het dagelijkse leven van de mensen daar om me heen. Er zijn vriendschappen voor het leven gesloten en prachtige herinneringen opgeslagen.

Laat ik je meenemen in een avontuurlijk en soms erg spannend reisverhaal (over boven-zowel als onder water) van Azië naar Afrika, van het Midden-Oosten naar Europa.

 

7  februari 2019, 19.30 uur

India door Hans-Peter Bartels

Namaste! (Gegroet!) Bijna op de dag af een jaar geleden vertrok broeder Hans-Peter voor zes weken naar India. Hij neemt ons mee naar het land van de curry’s, de sari’s, de gurtha’s. Hij zag daar de fraaie en de minder fraaie kanten van het land met de op één na grootste bevolking ter wereld. Hij kwam, hij zag en sloot het land in zijn hart.