Pontjesdagen

Zaterdag 3 en zondag 4 kun je op de fiets of te voet zigzaggend je eigen route uitstippelen door het gebied van Woudrichem tot aan Wijchen met een van de 13 deelnemende voet- en fietspontjes.  Tijdens de Pontjesdagen is er geen vaste route, dus je kunt je eigen route samenstellen in het gebied. Dat is zo’n 90 kilometer groot dus de keuze is groot en je kunt je het hele weekend laten verrassen door alle activiteiten die musea, waterschappen en betrokken ondernemers gratis of voor een speciaal tarief organiseren. Zien we je zaterdag 3 en/of zondag 4 juli?

In Megen is er genoeg te zien en met 2 pontjes kun je verschillende routes uitstippelen. Bij Acropolis is er op zondag vanaf 16u muziek met de tHuisBent’  terwijl je van een lekker hapje en drankje kunt genieten op het terras. Paula Gerritsen signeert het prachtige prentenboek ‘De veerman’. Verder is de kapel van het Heilig Bruurke te bezoeken evenals de Kloosterkerk en de Hof van Lof (kloostertuin). Om 11u en 14u zijn er stadswandelingen met een gids van het Toeristisch informatiepunt Megen (TIM), start bij Acropolis Broeder Everardusplein 1 in Megen. Op de terrasjes  van Acropolis, restaurant Titus en restaurant De Poort van Megen in het historische stadscentrum is het goed toeven. Iets verder in het buitengebied vind je theeterras de Maasakker.

Er is ook een historische wandelroute door de oude kern die je op eigen gelegenheid kunt lopen. Kijk voor meer informatie daarover hier.

Meer informatie en het complete programma is te vinden op www.pontjesdagen.nl