Pontjesdagen, nieuwe datum

 

Op de fiets of te voet kun je zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes die dit weekend weer in de vaart gaan,  die een centrale plek innemen. Langs de route van zo’n 90 kilometer worden activiteiten georganiseerd door musea, waterschappen en betrokken ondernemers.

Acropolis en café ‘In ‘t  Vaticaan’ zijn in elk geval geopend op zaterdag 2 mei en zondag 3 mei van 11u tot 17u. Op beide dagen is er muziek en kun je een rondleiding krijgen. Ook aan ‘de overkant’ bijvoorbeeld bij stoomgemaal de Tuut worden extra dingen georganiseerd of kun je plekken bezoeken die normaal niet open zijn. Dus zet deze dagen vast in je agenda en zoek een mooie route uit.

In het gebied liggen onder ander vestingstadjes Woudrichem, Heusden, Batenburg, Ravenstein en Megen en de steden ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden, direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.

Kijk hier voor het actuele programma, dit zal de komende tijd nog worden aangevuld.