Pepijn Schoneveld speelt ‘Stante Pede’

Over de vorige shows van Pepijn Schoneveld schreef de pers: “Schonevelds soms hartverscheurende eerlijkheid dient een hoger doel dan alleen de lach”. En “Zelfspot en de onderonsjes met de zaal vormen de kracht van Pepijn Schoneveld”.

Zijn nieuwe show heet Stante Pede, wat op staande voet betekent, want alles moet nu, meteen, zo snel mogelijk.

Voor dit derde avondvullende cabaretprogramma is de cabaretier, die ook bekend is als acteur uit de televisie series Dokter Deen, Feuten en Het Klokhuis, gecoacht door Raoul Heertje.

Alvast een stukje kijken? Dat kan hier

Recensies:

 “Pepijn is op de juiste momenten komisch, heeft precies genoeg zelfspot, is op de juiste momenten vlijmscherp, maar ook weer heel poëtisch. Deze voorstelling is echt een aanrader voor iedereen, het zet je aan het denken over je leven en je toekomst. Pepijn Schoneveld beschikt over een fijne, humoristische gave, hij weet duidelijk hoe hij het publiek kan raken en ze van het eerste tot het laatste moment te laten lachen.” – I love theater

Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via deze site of door een mail te sturen aan kaartjes.acropolis@gmail.com

Lees hieronder een interview met Pepijn of bekijk de trailer van Stante Pede.

Je lijkt een alleskunner! Je speelde in films als Weg Van Jou en in tv-series als Feuten en Dokter Deen en je maakte je eigen internetserie Hehobros en de podcast PepTalk. Hoe combineer je het acteur zijn met theater?

Met acteren verdien ik voornamelijk mijn geld. Ik speel nog niet vaak genoeg, en nog niet in grote zalen, om helemaal rond te komen van cabaret. Daarbij is het cabaretvak best eenzaam en hard werken. Dan is het heel fijn om af en toe op een set te staan waar iemand een kop koffie voor je haalt en je andermans teksten op mag zeggen.

Nu een lastige vraag… Wat als je moet kiezen? Cabaretier of acteur?

Cabaretier absoluut. Helemaal geen lastige vraag. Ik vind op een podium staan, en dat mensen naar mijn bizarre hersenkronkels luisteren en daar misschien om moeten lachen of zichzelf erin herkennen of zich iets minder alleen voelen, het leukste wat er is.

Waar gaat je voorstelling Stante Pede over?

In Stante Pede vertel ik over wat ik meemaak en hoe ik over de dingen denk. Ik ben erachter gekomen dat ik nogal rare hersenkronkels heb die leiden tot bizarre situaties. En de voorstelling is eigenlijk een zoektocht om niet naar al die gedachten te luisteren en echt in het nu te zijn. Zo schijnt het dat honden geen gedachten hebben over de toekomst en vertel ik dat ik daarom heel graag een hond zou willen zijn. En verder vind ik het heel erg leuk om in te gaan op wat voor reacties er uit de zaal komen. Op de een of andere manier willen mensen namelijk altijd graag dingen tegen me zeggen als ik op het podium sta.

Waarom moeten de mensen naar jouw voorstelling komen kijken?

Omdat ik mijn stinkende best heb gedaan en nog steeds doe om een fijne avond neer te zetten. Als het goed is, pak ik het publiek bij de hand en leid ik ze mijn wereld in. Daar gebeuren een hoop bizarre en grappige dingen die mensen vast aanspreken. En zo niet, dan heb je in ieder geval in een warm theater gezeten en mocht je een dutje doen.