Open Monumentenweekend Megen

Tijdens het Open Monumentenweekend is Megen nóg meer dan anders de moeite waard om te bezoeken. De historisch kern is autovrij waardoor het stadje mooi tot haar recht komt. Hier kun je op eigen gelegenheid de ‘bordjesroute’ lopen Historische Stadswandeling Megen | Tref het in Oss of meewandelen met een stadsgids van het Toeristisch Informatiepunt (zaterdag 13u, zondag 12u en 14u).

De mooie tuin van het klooster Franciscanen, de Hof van Lof,  mag je ook niet missen, beide dagen te bezoeken van 11u – 16u.

Zaterdag en zondag zijn er exposities van Kunstvoer te zien en van de Heemkundevereniging. Ook zijn er speciale ‘duurzame’ breiwerken te bewonderen.

Op zondag zijn er diverse activiteiten waaraan je kunt deelnemen zoals workshop kaarsen maken en workshop insectenhotel, ook leuk voor kinderen! De zusters Clarissen zijn aanwezig met hun producten van de Vegetarische zuster.

Tussen 12 en 16u is er live muziek op het Broeder Everardusplein van de tHuisBent, hier kun je op het terras ook een lekker drankje doen.

Op de Maasdijk is de Megense Batterij paraat, zij vuren de kanonnen af! Ook leuk om te bezoeken is Molen Desiré waar beide dagen door de molenaars gemalen zal worden.