Noud Bongers, Kèrskransje

In 2018 stond Noud Bongers 3 x op rij in de Lievekamp met de voorstelling ‘Kèrskransje’. Dit jaar komt hij ook naar Acropolis met een sfeervolle kerstvoorstelling in zijn welbekende ‘Maoskaanse’ dialect.

“In de donkerste maond van ’t jaor wil Noud oe mi liedjes en vurhale minimme nòr de sfeer van Kèrsmus. Het gezèllige fist waor we in dizzen donkeren ted mekaor verlichte! Mi en in ’n kèrskransje lèèijt de troubadour oe, in ’n gemoedeleke sfeer, over humme weg nòr di oerouw fist. Kòm geniete van Noud in di sfeervolle Brabants kèrskransje.

Wie is Noud Bongers?

De uit Lith afkomstige Noud Bongers mag zich met recht een troubadour noemen. Hij zit al 24 jaar in het vak en heeft inmiddels 7 cd’s uitgebracht met eigen nummers. De 7 cd’s getiteld “Aachterum is ‘t kermis, ‘t Brabants Ketierke , Effe Rust, Zomar, Aanders, Dagdrome en Dalek (2016) “, werden opgenomen in de Session Sound Recording Studio van Hennie Korsten te Rosmalen. De liedjes zijn erg divers van melodie en de teksten gaan voornamelijk over de gewone alledaagse dingen van het Brabant­se land en van het Maasland in het bijzonder.

Bongers begeleidt zichzelf op gitaar. Hij onderscheidt zich met “het Maoskaans” duidelijk van de andere Brabantse zangers. Verder betrap je hem zelden op nostalgische terugblik. Die dingen zijn weg. Juist de tegenwoordige dingen wil hij in het dialect vastleggen. Begin 2009 kreeg Noud de Ad de Laatprijs toegekend. Waar hij overigens erg trots op is. Ze noemen hem wel eens een kruising tussen Ad de Laat en Gerard van Maasakkers

Zie voor nadere info: www.noudbongers.nl

Kaarten kosten €8,50 (excl boekingskosten €0,80 per ticket en €0,35 per betaaltransactie). Dit is inclusief een kopje koffie of thee (mét kèrskransje) bij aanvang van de voorstelling.