Kloosterwandeltocht jubileumeditie

Na 2 afzeggingen op rij kan de 20ste editie van de Kloosterwandeltocht dit jaar gelukkig wel doorgang vinden. Op zondag 3 april wordt de mooie tocht uitgezet langs 4 kloosters in Megen, Haren en Ravenstein. Er zijn verschillende afstanden van 5 kilometer tot 30 kilometer, een mooie training voor de vierdaagse! Op de route zijn mooie en gezellige rustpunten, heerlijk in de natuur of op de dijk.

Om de 20ste editie extra feestelijk te maken ontvangen de eerste 500 deelnemers een aandenken en voor alle deelnemers is er een gratis kopje koffie bij de start. Bij terugkomst in Megen staat op het Broeder Everardusplein een Foodtruck met lekkers en de zusters Clarissen verkopen hun producten van de Vegetarische Zuster. Hiermee ondersteunen de wandelaars het kloosterleven.

Speciaal voor de wandelaars is deze zondag de Hof van Lof, de bijzondere tuin bij het Franciscaner klooster, geopend voor bezoek. Er zijn ook vrijwilligers die iets over de tuin kunnen vertellen. De kapel van Broeder Everardus. het heilig Bruurke van Megen, is ook geopend. Hof van Lof – Minderbroeders Franciscanen

Aanmelden en inschrijven kan op de dag zelf vanaf 08.00u in Acropolis in Megen.

Om het parkeren in goede banen te leiden verzoeken we u één van de onderstaande parkeerplaatsen te gebruiken. De toegangswegen naar het centrum van Megen worden afgesloten om parkeeroverlast en gevaarlijke situaties hier te voorkomen.

Sportpark Ulysses, Maasdijk 44 Megen, circa 50 plaatsen

Graaf de Brimeuplein, circa 30 plaatsen

Houtstraat 8, Megen, circa 30 plaatsen

Meerstraat 24, Megen, circa 20 plaatsen.

 

 

Binnenkort in Acropolis