Iris van Nuland, Francisca Galante vioolconcert

Iris van Nuland (2002) groeide op in Oss en is een rijzende ster in de vioolwereld. Op zondag 15 oktober geeft ze samen met altvioliste Francisca Galante een concert in de theaterzaal.
Ze spelen onderstaande stukken:
Aanvang 15.00u
Bartók duo’s
Mozart duo in G
Igudesman klezmers
Pauze 15.30u 
16.00u vervolg
Arrangementen van traditionele Portugese liederen
Martinu 3 madrigalen
Handel-Halvorsen Passacaglia
Einde rond 16.30u
Eind 2008 krijgt Iris haar eerste vioollessen op de muziekschool Muzelinck en wordt daar vanaf juni 2011 opgenomen in de talentenklas. Haar hele middelbare schooltijd is ze, naast haar reguliere school in Oss, externe leerling aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. September 2020 is ze begonnen met de opleiding klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt. Vanaf september 2022 krijgt ze ook maandelijks les van Maria Milstein. Ze won inmiddels al diverse prijzen zoals in 2020 de Nationale Finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours, de belangrijkste prijs voor jonge klassieke musici. De jury spreekt over “Een leeuwin op de viool.” Meer recent in 2022 behaalde ze de derde prijs en performanceprijs in de Oskar Back finale van het Nederlandse Vioolconcours, hét concours voor jong viooltalent. De jury meldt: “Zij vertelt met solistisch elan. Ze toont lef en persoonlijkheid.” Enkele recensies: NRC, De Nieuwe Muzeviolinist.com

Uitgebreide biografie downloaden

In 2023 heeft Iris samen met altvioliste Francisca Galante zes keer gesoleerd met het Jeugdorkest Nederland (JON) onder leiding van dirigent Jurjen Hempel. Samen met Francisca Galante komt ze op 15 oktober naar Acropolis waarover we zeer verheugd zijn!

Kaarten kosten €12,50 (excl boekingskosten) en zijn te bestellen via de oranje reserveerknop.

Ons gezellige café is een uur voor aanvang geopend en natuurlijk na afloop.