Barokorkest concert

Barokorkest Megen met dirigent Laurens Felix speelt dit voorjaar met Axel Wenstedt op klavecimbel. Op het programma staan werken van Bach, Händel, Telemann, Avison en Rameau.

Zaterdag 7 april 2018, 16.00 uur in Megen

De locatie is een uur voor aanvang geopend en na afloop blijft de bar open voor de bezoekers die nog even willen napraten met elkaar en met de musici.

Kaartjes kosten €10 (gratis voor kinderen tot 12 jaar) en zijn te bestellen bij het barokorkest, mail aan plucas@hetnet.nl.

Het programma heeft een bijzondere vorm.

Het is opgebouwd als een lied. Met als refrein de opening van het Concerto grosso nr.5 van de Engelse barokcomponist Charles Avison. Dit refrein keert viermaal terug. De coupletten worden gevormd door Concerto Grosso opus 3 nr. 4 van G.F. Handel, een solowerk voor klavecimbel van J.S. Bach, Wassermusik [ Ebbe und Flut ] van Telemann en de opening van de 4e akte uit de opera Les Boriades van J. Ph. Rameau. De dirigent, Laurens Felix, geeft tijdens het concert uitleg over deze vorm en over de stukken die we spelen.

Barokorkest Megen bestaat uit enthousiaste amateurmusici met een grote liefde voor barokmuziek. De leden komen uit de omgeving van Oss, ’s-Hertogenbosch en Nijmegen, maar de thuisbasis is Megen, een prachtig vestingstadje in de gemeente Oss. De dirigent, Laurens Felix. is gespecialiseerd als barokviolist en in ensemble-leiding. Hij speelde onder andere in het Brabants Orkest en de Nederlandse Bachvereniging en dirigeerde I Consonanti in Vught. Ieder voorjaar en najaar komen de leden van het orkest bij elkaar om te repeteren voor twee of drie concerten. Het eerste concert van het orkest was in 1989, ter gelegenheid van de inwijding van de Franciscanerkerk in Megen, twee eeuwen eerder.

Meer informatie Wilt u meer weten over het orkest? Dan kunt u contact opnemen met Leo van Dijk  via l.van.dijk@maaslandcollege.nl.  Zie ook www.barokorkestmegen.nl