do 01 Maa 20.00u Gospel Trio – Lustrumconcert Toneelzaal

Gospeltrio Oss viert eerste lustrum!

In 2018 viert het Gospeltrio Oss, bestaande uit Mathieu Janssen Duijghuijsen (bariton), Ton van den Boom (bas) en Arnold Siemons (toetsen) haar eerste lustrum. Het trio werd opgericht op 6 november 2012 en beleefde haar eerste try-out op 28 mei 2013 in Grave.

Het trio speelt en zingt Negro-Spirituals, een muzieksoort die ontstaan is onder de negerslaven in het zuiden van de Verenigde Staten gedurende de 17e en 18e eeuw. De liederen zijn vaak van godsdienstige aard en veelal geïnspireerd door de verhalen uit de bijbel waar de slaven kennis mee maakten doordat zij door hun “eigenaren” werden meegenomen naar hun kerkdiensten.

De verhalen werden op hun eigen manieren verwerkt, doorspekt met eigen ritmes en melodieën en ontstonden vaak als samenzang. Na de afschaffing van de slavernij in Amerika (1863) vonden deze liederen hun weg door heel de muziekwereld en vormden de basis voor de Jazz- en Bluesmuziek. Veel van hun melodieën zijn wereldberoemd geworden en kwamen ook terecht in de protest- en vredesliederen.

Inmiddels heeft het trio door het hele land optredens achter de rug, van Eindhoven tot Baarn en van Oss tot Bilthoven. De meeste optredens vonden plaats in Verzorgingshuizen. Daar bleek dat verschillende melodieën werden herkend en soms zelfs meegezongen. Ook in Acropolis in Megen, Buurthuis “Eigen Herd” in Uden en wijkcentrum Schadewijk in Oss was het trio te gast.Het trio gebruikt een Power-Point-Presentatie met bijpassende afbeeldingen en met de complete teksten, zodat ook meegezongen kan worden.

Het lustrum wordt gevierd met een speciaal concert in Acropolis in Megen en wel op donderdag 1 maart om 20.00 uur. De regie is in handen van Anja Vos.

Kaarten (à € 5,– inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar aan de kassa of kunnen worden gereserveerd via tonton1000@ziggo.nl.

SSD Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Niek Beck Webdesign

Login - Sitemap - Contact